Utställningsvinster

Utställningsvinsten "Delad ljusblå" av Tommy Linsqvist tillföll Ewa Mellberg, och ring i silver av Marita Carlborg Olsson tillföll Margareta Wahlbin.

Kontrastrik utställning med Marita Carlborg Olsson och Tommy Lindqvist

En av utlottningsvinsterna till besökande medlem

En spännande och kontrastrik utställning med Tommy Lindqvists expressiva måleri och Marita Carlborg Olssons strama formspråk i smycken och corpus.

Tommy Lindqvist är född och uppvuxen i Motala: "Konst i olika former har alltid varit närvarande i mitt liv. Sedan 2004 bor och målar jag på Wallnäs Gård i Nykil. Mina tekniker är blandat akvarell och akryl. Jag är i princip autodisakt men har gått kurser hos Mallfred Kersesturi och AnnMarie Löf. Jag målar efter stundens ingivelse, det jag själv tycker om att se, så vill jag måla..."

Marita Carlborg Olsson: "Jag är utbildad guldsmedsmästare vid Sveriges Juvelerare och Guldsmedsförbunds skola, Strålsnäs i Mjölby mellan åren 1967 till 1971 och det var även då jag fick mitt gesällbrev. Mitt mästarbrev fick jag 1995 och har sedan 1972 haft egen verksamhet och har min atelje i Blåvik utanför Boxholm. Jag har blivit tilldelad en mängd olika stipendier och medverkat i många utställningar runt om i världen. Jag har även haft äran att få visa upp mina verk i kyrkor i Mellansverige. I mitt formspråk är kontrasterna viktiga. Matt mot blankt, silver mot guld, den ljusa metallen mot svart niello. Släta ytor och strama former. Enkelhet tilltalar mig".

Utställningen pågår tom 29 sep, och besökande medlem har chansen att vinna såväl målning som smycken.

Motala Konstförenings ordförande Ann-Sofie Fredriksson
Marita Carlborg Olsson visar ett knypplat smycke
Tommy Lindqvist presenterar sitt måleri

Årsmöte 2022

En av lotterivinsterna 2021 var Eva-Lena Martinssons Up up up

Efter tekniska problem den 16 feb hölls äntligen ett stadgeenligt årsmöte den 2 mars. Även detta årsmöte hölls digitalt, men eftersom pandemirestriktionerna nu är lyfta i samhället, kommer vi fortsättningsvis att återgå till fysiska möte om inga nya påbud utfärdas. Hursomhelst fick styrelsen ansvarsfrihet och en ny styrelse kunde väljas så att vi förhoppningsvis kan återgå till normal verksamhet under 2022!